Ateisternas Ilska

När jag har lite dötid över på jobbet brukar jag ofta läsa artiklar på Digg.com. Sektionen “World & Business” innehåller mer än ofta en handfull helt hysteriskt roliga länkar till sidor eller nyheter. Inte roliga för att de innehåller humor, utan för att de är så inihelvete korkade.

Men någon gång ibland dyker det upp små guldkorn, små oslipade diamanter, i form av riktigt läsvärda och välskrivna artiklar eller nyheter. Idag hittade jag en sådan.

Atheists and Anger” beskriver väldigt fint hur de allra flesta ateister känner inför religion och den pågående debatten mellan religion och ateism. Hon beskriver väldigt träffande exakt varför ateister är just ateister, varför vi är så passionerade i frågan och vad ateister, kanske framförallt amerikanska ateister, får stå ut med dagligen.

Det är långt men bra, och det är skrivet med både hjärta och hjärna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.