My Home is My Temple

Eftersom min vän Daniel, vars server den här bloggen legat på fram tills nyligen, precis flyttat med sin flickvän till Tyskland fann jag mig själv i behov av en ny hosting-lösning. Jag har tidigare använt mig av Sprays VDS-tjänst, virtuella servrar som erbjuder mer frihet än bara vanlig webhosting. Tyvärr visade sig Spray suga något enormt, och det blev inte bättre av att jag tydligen bundit upp mig i ett år. Jag betalar fortfarande fram till februari i år, trots att jag inte använt servern på över ett halvår.

Hur som helst, medan jag letade efter ett nytt digitalt hem påmindes jag om (mt) Media Temple, ett företag som är ganska populärt bland designbloggar och andra moderna sajter. Även om jag misstänkte att de skulle ligga långt bortom min prisgräns kollade jag upp vad de hade att erbjuda. Döm om min förvåning när deras billigaste paket erbjöd 10ggr mer än vad Sprays bästa kunde skrapa ihop. För att göra en kort historia ännu kortare, så är jag nu hostad av (mt) Media Temple, och jag kunde inte vara mer nöjd.

Såfort jag registrerat mig och aktiverat kontot, hade de satt upp DNS-zonerna, min domän och webmail med både POP3 och IMAP-åtkomst. På något sätt lyckades jag tajma DNS-ompekningen perfekt med Loopias servrar, så mindre än 5 minuter efter mitt första mail från (mt) var endemoniada.org igång och sparkade igen.

Att få igång alla bloggar, gallerier och andra sidor var även det oväntat enkelt. Eftersom jag tidigare gjort en mysqldump på alla databaser, behövde jag inte göra mer än att ladda tillbaka dem i deras nya MySQL-server och peka om mjukvaran på nya servern. Dessutom fick jag en chans att uppdatera all mjukvara till senaste versionerna, något jag försakat alldeles för länge.

Än så länge är jag alltså väldigt nöjd. Allting har fungerat klockrent, och även om den lösning jag valde kanske inte är den allra snabbaste i överföringshastighet, har jag i det närmsta obegränsad prestanda tack vare deras distribuerade server-teknik. Jag rekommenderar alltså varmt att använda (mt) Media Temple oavsett vad för sida du behöver ha hostad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.