Najnellävven

En kollega tipsade mig om en dokumentär som tog upp händelserna runt World Trace Center-attentatet 2001. Den fokuserade på de detaljer som aldrig riktigt kommit fram i global media som, om de är sanna, skulle bevisa att det inte rörde sig om en äkta terroristattack.

Jag såg dokumentären, och även om många av detaljerna de pekar på absolut borde undersökas noggrannare så genomsyras allting av en vilja att göra allting så mycket mer konspiratoriskt än det faktiskt var. Att en mängd kabelinstallatörer tar med sig verktyg och kabelrullar in i byggnaden betyder inte automatiskt att de tänker spränga byggnaden. Att någon obetydlig kontorsråtta inte vet exakt vilka de är, eller vad de gör, betyder inte att arbetarna är misstänka eller skumma. Obestridliga fakta, som videobevis på oförklarliga explosioner och mängder av vittnesmål, blandas friskt med rena gissningarna och förvridningar av sanningen.

Jag tvivlar inte på att det finns långt mycket mer bakom attentaten än vi fått veta, men det betyder inte att jag automatiskt tänker tro att någon medvetet lät tusentals människor dö för pengar eller politiska ändamål.

Slutordet i dokumentären löd “tänk själv”, och det tycker jag låter alldeles utmärkt. Att låta någon annan sköta tänkandet åt en är ett lika stort problem oavsett om det är media eller “truthers” som gör det.

Tänk själv, och sluta aldrig ifrågasätta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.