Piraten, Svensson och jag

Genom ett inläggopassande.se blev jag tipsad om en artikel i Smålandsposten, ledaren “Pirater hotar framstegen” av Marcus Svensson. Då jag tyckte att herr Svensson var helt ute och cyklade i majoriteten av sina punkter skrev jag ett e-mail till honom och bad honom förklara, alternativt utveckla sina åsikter. Tydligen är det väldigt lätt att ha åsikter om saker och ting, när man helt enkelt avfärdar alla motargument och försöker dribbla bort bollen långt in under läktaren, istället för att sikta på mål. Då herr Svensson inte verkar ha några problem med att staten läser hans mail, antar jag helt kallt att han inte har något problem med att Ni läser dem heller. Här följer mail-konversationen jag haft med Marcus Svensson:

(Uppdatering)

Nehepp, det finns visst konversationer Svensson inte vill att andra ska ta del av, t.ex. den där jag ber honom utveckla sin fullständigt öppet publicerade ledare lite noggrannare. Därför fick jag precis ett argt mail där han ber mig ta bort mail-konversationen jag tidigare hade lagt upp här på min blog. Eftersom jag inte är ute efter att korsfästa Svensson personligen, utan var mer intresserad av helheten i diskussionen, tänker jag böja mig för hans önskning. Dock anser jag fortfarande att han uppvisar en oerhörd dubbelmoral, då han inte verkar ha några problem att bli övervakad och buggad av staten men ändå tvingar en ensam bloggare att ta bort mail med innehåll han själv skrivit men tydligen inte vågar stå för.

2 thoughts on “Piraten, Svensson och jag

  1. Ja, jag är väl iofs inte förvånad. Men han kan väl knappast förbjuda dig att redogöra för ert samtal i allmänna ordalag?

  2. Jag är överhuvudtaget ganska nyfiken på vad lagen säger om det här. Om det är någon som vet, vill jag gärna veta.

    Jag tror inte det spelar så stor roll exakt vad Svensson skrev, slutresultatet talar för sig själv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.