Liza, the one and only

Jaha, så var Liza Marklund i farten igen. Lika världsfrånvänd och sensationalistisk som vanligt. Lyssna bara på det här:

Hillary Clinton borde givetvis utses till demokraternas presidentkandidat, det säger ju sig självt. Hon är vald senator och har alltså den politiska erfarenheten, hon har levt och arbetat på absolut högsta nivå i Vita Huset i åtta och har därmed också den administrativa, – och framför allt: hon har den personlighet som krävs. Hon vet vilken press jobbet innebär och är ändå beredd att ta det.

Allvarligt? Nog för att man kan finna många fel på precis varenda en av USAs president-kandidater, men Hillary är nog faktiskt inte vad USA behöver just nu. Mos Def, artisten och aktivisten, uttalade sig om president-valet och beskrev det på följande sätt: “They’re passing the Presidency around like a party joint – it goes from the Bushes to Clinton, back to Bushes . . .

Själv tycker jag Barack Obama känns som det minst farliga valet. Jag tänker inte säga bästa, för alla kandidater känns ganska tvivelaktiga, om än alla på olika grunder. Nåväl, Liza får väl tycka som hon vill, det påverkar ändå inte valet. Trist bara att Liza gör samma misstag som många andra amerikaner, nämligen att kvinnor röstar på kvinnor. Hon är inte den bästa kandidaten, hon är bara den enda kvinnliga.

I slutet på artikeln lägger hon in en punkt kallad “Veckans åtal”. Gissa vad den punkten handlar om?

“Fildelarsajten” Pirate Bay påstår sig vara idealistisk och självuppoffrande.
I själva verket tjänar sajten grova pengar på porr – pengar som göms undan på skatteparadiset British Virgen Island.
Andra fakta: En av de män som åtalades i torsdags är en känd högerextremist och multimiljonär. Personen bakom nätverket som äger Pirate Bay är också administratör för Internets största porrimperium.
Han har också ensamrätt på annonserna för alla de viktigaste porrsajterna.
Minst en av dem har förmedlat bilder på minderåriga barn.
Undrar om alla försvarare av Pirate Bay stöttar rasism, skattesmitning och barnporr också?

Wow… Det är riktigt snyggt hur hon, utan att faktiskt skriva det, antyder att det hon påstår är “fakta”. Ingenting hon häver ur sig är fakta, inte någonstans, inte någonsin. Det är rent förtal, och det är verkligen pinsamt hur en människa får plats i en stor, svensk tidning för att enbart kräkas bokstäver på ett papper.

Liza Marklund bevisar dock återigen något de flesta pirater/reformister hävdat länge och ofta, nämligen att det enda antipirat/klassicist-sidan överhuvudtaget kan göra är att ljuga och bedra för att få sin vilja igenom. Lägg nu även till förtal, för om man inte kan vinna genom att skrika högst, så måste man tydligen försöka vinna genom att skrika fulast saker.

Jag har ingen som helst respekt för Liza Marklund längre, varken som person eller författare. Ironiskt nog är det nog ingen offentlig person idag som kunnat få mig att vilja fildela illegalt i rent motstånd som hon.

Två exempel idag visar på vilken nivå av klass vardera sidan står på i denna debatt. Dels har vi Liza Marklund som, istället för att tänka ut något intelligent, drar röven över tangentbordet och skickar in vad som än skrivs ut till kvällstidningen. Dels har vi Rosetta Sten som, genom att använda den hjärna hon föddes med, vänt och vridit på alla argumenten, från båda hållen, och kommit fram till att piraternas/reformisternas lösning är den enda möjliga. Jag säger inte att hennes åsikt är korrekt bara för att den speglar min egen. Jag säger att den är korrekt för att den är grundad på rationellt tänkande och resonerande istället för girighet och maktlystnad. Rosetta Sten avslutar dessutom med att en av personerna som fick bägaren att rinna över var ingen annan än Jan Guillou själv, samt en intervju med hans fru där hon berättar hur han fortfarande använder skrivmaskin för att skriva sina böcker, och inte ens vet hur man använder e-mail.

Ibland undrar jag vad vissa människor använder sin hjärna till. Liza Marklund har i alla fall bevisligen slarvat bort sin egen, och ersatt den med första bästa köttfärslimpa

1 thought on “Liza, the one and only

  1. Herregud:

    “Undrar om alla försvarare av Pirate Bay stöttar rasism, skattesmitning och barnporr också?”

    Det låter ju, utom barnporrdelen, som en beskrivning av Bert Karlsson (rasism) och Björn Ulvaeus (skattesmitning). Om Liza nu vill decimera debatten till påhopp och personangrepp så är hon och de andra antipiraterna i mycket dåligt sällskap och bör kanske tänka om.

    Det går uppenbarligen att hitta tveksamheter hos personer på bägge sidorna och det är föga givande och tillför debatten ingenting. Lilla Liza, jag tycker faktiskt lite synd om dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.