Borta blåsigt, men hemma bäst

Landade på Arlanda vid halv fyra-tiden igår, efter fyra dagar på västkusten. Vi hade väntat oss en hel del sol och slappande, men möttes i Falkenberg istället av en hel massa vind och regn. Ändå var det skönt med lite ledig tid på en helt annan ort. Ingen dator, mobilen på ljudlös och TV med ettan-tvåan-fyran.

Just nu ligger både jag och Malin däckade här hemma i Sollentuna. Jag i en grym förkylning och Malin i nån slags magsjuka. Inte riktigt resultatet man hade önskat sig efter en långhelgs-semester.

Har även fastnat för Stargate SG-1 nyligen. När jag letade efter någon ny serie att grotta ner mig i kom jag ihåg hur mycket jag gillade filmen Stargate, och att jag aldrig riktigt gav spinoff-serien en chans. Ofta känns den billig och effekterna och manuset lämnar som regel mycket att önska, i jämförelse med filmen. Lite tror jag det är just filmens fel att det känns som ett problem överhuvudtaget, man missar lite av charmen om man envisas med att jämföra serien med hollywood-originalet. MacGyver-skådisen Richard Dean Anderson känns lika naturlig som barsk militär som finurligt leende uppfinnar-äventyrare, och lyfter serien väsentligt med sina spydigheter och sin karaktär.

Nej, dags för mer förkylningsdroppar, lite mat och en jävla massa vatten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.