Life takes a turn… for the better!

Under större delen av sommaren har jag, som några av er kanske vet, jobbat på Globalmouth. Det var även där jag gjorde min tredje och sista praktikperiod som en del av min utbildning på Nackademin. Jag trivs väldigt bra på Globalmouth, och känner att jag hittat min plats på företaget. Därför är det både bra och dåligt att jag nu ska byta jobb.

Som tur är tjänar jag mer än dubbelt så mycket pengar, och kommer ha bättre förmåner och närmare till jobbet, när jag den 1a september börjar på konsultfirman Bolero istället. Det tråkiga är bara att man blir tvingad att välja mellan ett jobb man hittills trivts väldigt bra på, och ett nytt jobb där man faktiskt kan leva på sin lön.

I helt orelaterade nyheter har jag även börjat baka :)
Eftersom jag bara jobbat halvtid har jag haft en hel del tid för mig själv här hemma. Nu, med ett större kök och en riktig ugn, har jag inte haft några ursäkter och har börjat ge mig in i kakbakningens fartfyllda värld. Mitt första försök med brownies brände fast och fick ätas (nja… snarare skrapas loss) med gaffel direkt ifrån plåten. Likaså lärde jag mig snabbt att vanliga bullformar inte är i närheten av styva nog att göra muffins i. Dock blev mitt andra försök med brownies – mitt tredje bakförsök totalt – mycket lyckat. Standardreceptet utökades med lite extra choklad, närmare bestämt en halv kaka 86-procentig mörk choklad av lite finare kvalitet, istället för bara vanlig mörk blockchoklad.

Nästa steg: matbröd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.