Verklighetsflykt

Fick min nya dator förra veckan, och efter en del brottande med det inbyggda nätverkskortet (vilket var trasigt och hände windows varje gång det laddade drivrutinen) så står den nu och hummar lite tyst för sig själv här bredvid. Framför allt köpte jag den för att min gamla dator gick sönder för ungefär en månad sen, men jag passade även på att köra på hårt, skaffa en riktigt bra speldator och börja gejma. Och gejma är vad jag nu gjort hela helgen.

Mest har jag spelat World of Warcraft, men jag passade även på att köpa Half-Life Orange Box, med Episode 2 och Portal. Portal måste vara ett av de konstigaste och roligaste spel jag någonsin spelat. Den torra humor som  högtalarrösten konstant häver ur sig är genomgående hysterisk. Allt ifrån att lova mig kakbitar när jag klarat mig igenom det grymma experiment jag ofrivilligt blivit utsatt för till att varna mig för att vissa av banorna kan åsamka vissa mindre skador… som död genom förångning. Lägg till det en helt originell speldesign och ett helt nytt sätt att tänka och du får ett riktigt bra spel som alla borde prova, åtminstone en gång.

Half-Life 2: Episode 2 är även det ett fruktansvärt bra spel. Jag har bara hunnit spela igenom en liten, liten del, men det jag sett hittills har totalt knockat luften ur mig. Valve har lyckats med det omöjliga genom att göra Half-Life 2-motorn Source ännu snyggare, och fysiken ännu mer realistisk. Att de showar och skryter med den ena häftiga scenen efter den andra är ursäktat, det är helt enkelt bara så jävla snyggt.

Egentligen skulle jag vilja vara hemma en vecka till och bara spela, men söndagen går snabbare mot sitt slut än vad som borde vara möjligt. Tiden verkligen försvinner när man har roligt, och med alla de bra spel jag har att spela går tiden i närmast ljusets hastighet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.