Ett fält av klöver, så passande

DN skriver om den amerikanska premiären av “Cloverfield“, en monsterfilm i Blair Witch-anda producerad av Lost-skaparen J. J. Abrams. Trots en budget på motsvarande 164 miljoner kronor har den redan tjänat in pengarna bara under helgen. Hittills ska filmen dragit in cirka 270 miljoner kronor. Enbart under premiärhelgen.

Kan vi nu, snälla, ge upp argumentet att utan upphovsrätt och DRM kommer vi aldrig kunna få se storfilmer från hollywood? Det håller helt enkelt inte. Och snyft-propagandan i form av försäljningsstatistik dvärgas också utav siffrorna som presenteras i samband med en enda film. Cloverfield kommer fortsätta ha premiär över hela världen, och kommer även att sälja tonvis av DVD/HD-skivor under flera år framöver och därmed fortsätta tjäna pengar åt filmbolaget. Hur de väljer att spendera de pengarna, långdragna rättsliga åtgärder, dyra fester och överdrivna löner eller återinvesteringar i andra filmer, det är upp till dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.