Men nu får de väl ta och ge sig!

Expressen skriver om mördartandkrämen Aquafresh, som enligt de själva är fullständigt livsfarlig och troligtvis skördar sitt nästa offer i Sverige. Helt allvarligt, någon sämre dynga till anti-journalistik har jag inte sett på riktigt länge. Rättsläkaren säger att “Det är möjligt att utveckla överkänslighet mot ämnen som man har tålt tidigare“, och tillägger att hon tvivlar på att det var specifikt tandkrämen som utlöste chocken och reaktionen som sedan ledde till flickans död. Trots det har Expressen inga som helst problem att högt och ljudligt skrika om hur dödlig tandkrämen är, och känner sig till och med tvungna att tala om märket på tandkrämen!

Summering: det handlar alltså om ett isolerat fall av någon slags allergisk chock i kombination med astma-besvär där inte ens obducenten kan uttala sig om exakt vad som orsakade dödsfallet. Föräldrar noterade att flickan borstade tänderna innan hon dog, och genast är de experter. Expressen skrämmer ogenerat upp människor i onödan, med en artikel som närmar sig ren lögn, samt försöker medvetet antyda att tandkräm av ett visst märke är dödligt.

Är det verkligen bara jag som blir arg på sånt här? Är det verkligen bara jag som ser vilken skitblaska Expressen är?

Nästa gång jag köper tandkräm blir det garanterat Aquafresh…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.