All hail hypocrisy!

TPBs Gottfrid Svartholm Warg a.k.a. Anakata gick med på att intervjuas på TV. Det gjorde även Bonnier Amigo Music Groups VD Ludwig Werner och Sveriges “Vanessa Paradis” (vem är det?), Pernilla Andersson (vem är det?). Det intressanta här är att, trots att Anakata är den anklagade, gör både Werner och Andersson mer för att skada sig själva än Anakata skulle kunna göra ens om han försökte.

Torrentfreak skriver om intervjun såhär:

Of course, no mainstream news item would be complete without an attempt to suggest that The Pirate Bay Four are profiteering from piracy. As the reporter quickly skims through a pile of papers stacked taller than herself while sitting down, she glibly states that this evidence “seems to prove that The Pirate Bay is actually a multi-million dollar business with off-shore accounts and trust funds all over the world.” They would indeed, if they filled the site with spyware and malware ridden ads, but in reality they barely break even.

Also appearing in the clip is Ludwig Werner, CEO of Bonnier Amigo Music Group who thinks that as The Pirate Bay makes money from advertising, they are “just as bad as any Hollywood industry or major record company. It’s all about greed.” From a music industry boss, that’s an interesting comment.

The clip finishes up showing Swedish musician, Pernilla Andersson (apparently Sweden’s answer to Vanessa Paradis), who is by the reporters account, suffering at the hands of The Pirate Bay. I personally couldn’t find any of her work indexed on the site.

Jag har sagt det förut, och uppenbarligen kommer jag få fortsätta säga det, men hur skulle det vara om antipirat-sidan höll sig till sanningen för en gångs skull? TPB-gänget är inte dömda för någonting, och hela målet är en stor prövning för att se om det ens är möjligt att döma någon för det de påstås ha gjort. Det faktum att du måste prova en skostorlek innan du köper den, betyder inte automatiskt att storleken är fel, likaså är TPB-killarna oskyldiga tills motsatsen bevisats.

Att såväl “kändisar” som industriledare snubblar över varandras lögner och smutskastningar är vi vana vid numera. Medan anti-folket förgäves skiftar argument och hittar på nya, fulare metoder står pro-folket fast vid sin åsikt, samma åsikt de haft ända från början. Liza Marklund kallar de artister som står upp bakom piratpartiet för värdelösa amatörer bara för att de inte är kända, men Pernilla Andersson, en artist jag aldrig hört talas om och som tydligen inte ens kan visa att några av hennes verk ens finns i TPBs index, får uttala sig som ett offer i TV. Jan Guillou hoppar hals över huvud in i debatten, trots att han inte ens kan använda en dator. Werner, Werner, Werner – erkänner rakt ut att branschen han företräder är korrupt och enbart intresserad av att tjäna pengar på andra människors bekostnad. Ifpi påstår att deras bredbandsskatt är det första och enda konstruktiva förslaget till lösning på fildelningsproblemet, trots att piratpartiet och dess anhängare levererat idéer och förslag i flera års tid.

Kort sagt, jag är jävligt trött på hur den här skendebatten målas upp i media. Vi KAN hjälpa industrin om den bara ger oss chansen. Vi är deras kunder, vi VET vad vi vill ha, men ingen frågar. Istället fortsätter de, som de slämmiga försäljare de är, att truga. “Inte vill du väl vara olaglig? Betala för det här istället, så slipper Jesus döda alla kattungarna och du kommer till himlen. Nejdå, det är inte alls sämre, det är ju lagligt!

Det här är inte roligt längre.

1 thought on “All hail hypocrisy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.