Köp-synapsen brinner vidare

Gjorde precis ett impulsköp av musik på Internet. Tre album av Worrytrain i iTunes Plus-format för ~90kr styck. Det är fortfarande långt ifrån optimalt – 256kbps är inte lossless – men det här var ett undantag. Bara en av skivorna fanns på P2P-näten, och då enbart i 192kbps, så att lägga lite pengar på ordentliga(re) kopior där dessutom lite av pengarna går till artisten i fråga tyckte jag kändes befogat. Undersökte först möjligheten att köpa direkt ifrån artistens hemsida, men tyvärr fanns inte den möjligheten heller.

Jag hoppas bara att skivindustrin kan tolka det här köpet på rätt sätt nu. Inte som att jag anser att dagens utbud av nätbutiker är fullt godkänt, utan mer som att jag inte har något emot att betala för musiken, speciellt när det inte finns något alternativ – ens ett gratis sådant.

Fast, som min trogna flickvän påpekar, jag kan ju faktiskt inte köpa musik. Jag måste nog ändå häva köpet. Liza Marklund har ju redan bevisat att jag är en lat, snål pirat, så då är det väl bäst att jag lever upp till hennes förväntningar. Trist Worrytrain, men det blir väl inga pengar den här gången heller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.