Ny WordPress, nytt tema

Igår hade jag inte speciellt att göra, så jag kollade om WordPress uppdaterat sin mjukvara, vilket de hade. Hela två versioner hade jag missat, från 2.3.2 till 2.5. Så nu har jag ett helt nytt dashboard som väl funkar helt ok, så när som på några få urbota korkade missar. Kategori-listan under skrivytan? Det är ju som gjort för att man ska glömma det. Och för att vara så förtjusta i AJAX och effekter blir det väldigt många pageloads när man ska fixa sina widgets.

På tal om widgets så var mitt tema på bloggen tydligen ganska gammal, det kajkade ur helt när jag slog på widget-stödet. Så ut på jakt efter ett nytt tema, vilket slutade med TypoXP 2 Big Blue. Önskar jag hade tid att designa mitt eget tema, och sätta mig in i hur WordPress-teman är uppbyggda. Nur får bloggen nog se ut som den gör, om jag inte råkar stöta på ett helt fantastiskt snyggt tema med stöd för widgets.

Nu har jag beställt en Mac Mini 2.0Ghz som ska få äran att vara min HTPC. Det hela blev lite av ett experiment, då det var tänkt att en kollega skulle köpa och ta med minin från Las Vegas, men då det inte gick fick jag helt enkelt beställa den själv. När den snabbare modellen kostar över 2500kr mindre än den långsammare modellen gör i sverige, då är det inget svårt val. Prisa Bush, som gjort det så billigt att handla från USA!
Dock misstänker jag att det tillkommer tullavgifter och skatt på vägen in i landet… Jaja, fortfarande en ganska rejäl mellanskillnad!

Nej, om man kanske skulle börja arbeta lite…

1 thought on “Ny WordPress, nytt tema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.