SoppaTriX

Framkallade min tredje respektive fjärde rulle film hemma idag. Det är en extremt rolig hobby. Den tilltalar perfektionisten i mig, eftersom jag får noggrant måtta upp mina kemikalier, noggrant mäta tiderna och noggrant hålla koll att allt är rent och ordentligt sköljt.

Jag gillar också hur man inte riktigt vet vad det är man jobbar med förrän man är klar. Den där rullen som stått i kylen sen förra året, vad tog jag egentligen för bilder på den? Det blir en annan känsla av förväntan, och man hinner få en viss distans till bilderna man tagit.

Just nu hänger filmerna på tork, men imorgon ska de omsorgsfullt klippas i delar, sättas in i en pärm, antecknas i försättsbladet, och till allra sist tas ut igen för att scannas in i datorn. En ritual jag hoppas snart kunna göra till rutin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.